Rapport fra Sørlandets Aksjebrevforenings auksjon #27

VELLYKKET AUKSJON I KRISTIANSAND – GODT SALG OG FLERE GODE PRISER!

I lokalene til det gamle statsarkivet i Kristiansand, avholdt Sørlandet Aktiebrevforening sin årlige auksjon den 5. november 2016.

Etter mye forhåndsarbeide hadde auksjons komiteen klart å få samlet inn såpass med objekter at det ble en ganske interessant liste, selv om der var færre «kanonobjekter» enn vanlig.

Før auksjonen startet var der allerede mottatt forhåndsbud fra 56 skriftlige budgivere og rundt to tredjedeler av de 330 objektene hadde mottatt skriftlige bud, hvorav flere meget «friske» bud.  Hyggelig var det også å registrere at mange av våre nye medlemmer bidro sterkt til det gode resultatet, denne gang.

Samlet utrop for alle objekter var rundt kr 103 000. Før auksjonstart, kunne man se at minimums omsetning for auksjonen ville bli på minst 105 000. Noe skuffende var at kun 14 personer var tilstede i salen, hvorav en utenfor Agder fylkene.

Auksjonarius, NSFS formann Per Otto Dahl, førte auksjonsklubba på en stødig måte, godt assistert av Arno Larsen, som registrerte alt på data, samt hadde kontroll over fremviser som viste alle objekter på en storskjerm. Leif Bjornes representerte de skriftlige budgiverne. Langt de fleste objektene gikk til de mange skriftlige budgivere, men der var også personer i salen som tok noen gode dueller på flere av objektene.

Ser vi på de ulike bransjer var der stor forskjell. Bransjer som skip, (69 av 70 objekter ble solgt.) bryggeri,  gruve, mek. Verksteder og transport, hvor samtlige objekter ble solgt. Minst interesse var der denne gang for handel, forsikring, eiendom, utenlandske og lotter. Auksjonens dyreste objekt ble ikke uventet skipsaksjeselskapet Bonheur, Christiania, 1911, som med en startpris på kr 2500, ble klubbet på kr 6 600. Der var også flere av de lokale Agder aksjebrevene som oppnådde svært så gode priser.

Auksjonen tok to timer å gjennomføre og der ble også tid til litt byttevirksomhet, før ni av auksjons deltakerene tok turen til en restaurant, hvor Sørlandet Aktiebrevforening spanderte mat og drikke i et hyggelig sosial tilstellning.

Innkludert ettersalg ble 89% av de 330 objektene solgt, samlet omsetning ble nær kr 130 000 og totalt 72 NSFS medlemmer bidro til det gode resultatet. Se ellers den oppdaterte resultatlisten.

Sørlandet Aktiebrevforening vil takke alle budgivere og innleverere som sørget for dette meget gode resultatet!

 Leif Bjornes, 11 Nov. 2016