Stiftet 15 Sep. 2015.

I Styret:

Formann: Oddvar Walle Jensen-   mail: owallejensen@gmail.com-  mobil:  932 45 328
Kasserer: Ole-Martin Røseth-  mail: omr@atlantica.as –  mobil : 930 68 100
Sekretær: John Ravlo  mail: john@ravlo.no  –  mobil:  918 62  698

PLANLAGTE  AKTIVITETER!

Østlandets Aksjebrev Forening inviterer til åpent medlemsmøte den 20.september 2016 kl. 1800 hos Wilhelm Wilhelmsen ASA i Strandveien 20 på Lysaker.

Kveldens tema er : DEN NORSKE AMERIKALINJE – Et Ikon i norsk sjøfart.
Foredragsholder er Bjørn Pedersen, som har arbeidet for Wilhelmsen i mange år. Ingen kjenner rederiet og historien bedre en han. Påmelding til undertegnede på mail:owallejensen@gmail.com innen 19/9-2016.

Medlemmer i ØAF og NSFS har prioritet, men dette vil være et åpent møte hvor vi også inviterer via Facebook og andre kanaler.
Det vil også bli mulighet for en omvisning i rederiets lille museum på stedet.

Beste måten å komme seg til Lysaker, er buss eller tog. Det finnes også et parkeringshus på Lysaker Brygge.
Vel møtt til en historisk og innholdsrik aften !

Litt Historikk:
Den norske Amerikalinje har en lang og begivenhetsrik historie. Selskapet ble stiftet i 1910, basert på ønske om å knytte sterkere bånd mellom nordmenn som var emigrert til USA og de som ble igjen i Norge. Flåten økte raskt og NAL i mellomkrigsårene gikk inn i cruise, ble selskapet etterhvert for nordmenn flest en institusjon, og mye mer enn et vanlig rederi.
Etter den annen verdenskrig avtok behovet for passasjertransport med skip over Atlanterhavet, og NALs tradisjonelle ruter ble gradvis avviklet. Svake markeder gjorde også andre shipping områder ble avsluttet og i 1980-årene var det ingen skip igjen i selskapet.
Men historien om NAL lever fortsatt, og det er denne vi skal høre om tirsdag 20.september k. 1800 – VEL MØTT ! GRATIS ADGANG.
HUSK PÅMELDING !!!